Maatwerk broedstoven

In principe kan ik de broedstoven in ieder gewenst maat en model  maken.  De broedstoven zijn goed bruikbaar om reptielen-eieren mee uit te broeden. Door middel van het aanwezige verwarmingselement  met ingebouwd thermostaat is het mogelijk om de watertemperatuur onder het rooster mee te regelen en dus daarmee de temperatuur in de broedstoof zelf. Doordat het water wordt verwarmd, ontstaat hiermee er een hoge luchtvochtigheid die noodzakelijk is voor de reptielen-eieren.

De gebruikte materialen voor het maken van een broedstoof zijn: glas en kunststof. Dit zijn materialen die niet gaan oxideren. De bovenkant van de broedstoof loopt iets schuin af, waardoor het wordt voorkomen dat er condensdruppels op de eieren vallen, die funest zouden kunnen worden. Het rooster hangt boven een laagje water (minimaal  8 – 10 cm. diep), wat hierop bakjes gevuld met vermiculiet gezet kunnen worden. In deze bakjes komen dan de eieren in. Afhankelijk van de temperatuur en de soort (dier)  komen de eieren na een tijdje uit.

De deksel wordt d.m.v een siliconen versterkt met nylongaas, die als scharnier dienst doet,  bediend. De gebruikte verwarming is standaard 50W, maar afhankelijk van de grootte van de stoof kan een hogere wattage gebruikt worden.  Ook wordt er een r.v.s haakje bijgeleverd om eventueel het rooster te lichten voor schoonmaak werkzaamheden en dergelijke.

Bij een broedstoof krijgt U de volgende mee:

Broedstoof
Verwarmingselement met ingebouwd thermostaat
Thermometer
Zakje vermiculiet